[ pääsivu ]  [ topo ]  [ ajo-ohjeet ]  [ galleria ]  [ tietovakka ]  [ keskustelu ]


Punahilkkasektori Medusa-sektori Sirittäjäsektori Avaruuscowboy-sektori


Hyyppivuorella asuu hyyppi, huuhkaja. Sen suku lienee pesinyt kallion ympäristössä kauemmin kuin kukaan meistä kiipeilijöistä on elänyt. Pidämme kunnia-asiana kosio- ja pesimärauhan suomista huuhkajalle. Sitä edellyttää myös laki. Näin ollen Hyyppivuorelle ei ole asiaa 15.2.-15.6. Mutta sitten kiipeily alkakoon.

Kalliolla on lähes neljäkymmentä reittiä. Makeimmat niistä ovat Sirittäjä, pystysuora sormihalkeama, jonka katkaisee pieni katto, ja kolmivariaatioinen Avaruuscowboy, kallion pisin, korkein (12m) ja näyttävin reitti. Reitit kalliolla ovat enimmäkseen keskivaikeita, pikkunättejä, joskus henkeviäkin. Erityisen kivoja ovat Medusa-sektorin herkät släbit. Hyyppivuori sijaitsee vain neljän kilometrin päässä vakkasuomalaisen luomukiipeilyn alkukodista Pärkänvuoresta. Kallion löysi Juha Suikkala ja se reititettiin pääosin kaudella 2004.

Metsä kaadettin kallion edustalta vuonna 2017, joten kallio saa nyt enemmän valoa. Kannattaa mennä kiipeämään![ pääsivu ]  [ topo ]  [ ajo-ohjeet ]  [ galleria ]  [ tietovakka ]  [ keskustelu ]
© Perttu Ollila ja Ilmari Vauras. Otsikon kuva Juha Suikkala. Päivitetty 4.6.2021.