[ pääsivu ]  [ topo ]  [ ajo-ohjeet ]  [ galleria ]  [ tietovakka ]  [ keskustelu ]


Khora-sektori Pioneeri-sektori Seppä-sektori


Hopiavuori on puoliksi hiottu, puoliksi karkea jalokivi Kustavin kallioiden kruunussa. Aurinko laittoi sen uurteet kimaltelemaan jo maaliskuussa 2005, jolloin kesäkauteen varaslähdön ottaneet kiipeilijät alkoivat takoa kallioon reittejä käsi- ja nyrkkijammein, sormilukoin, jopa kokovartalojammein. Tätä nykyä kalliolla on yli 60 reittiä, korkeimmat 14-metrisiä. Hyvin tai vähintäänkin kelvollisesti varmistettavien halkeamien lisäksi Hopiavuorelle on syntynyt kourallinen otekiipeilyreittejä sekä useita teknoreittejä. Kallio päätettiin pitää pultittomana. Kauden 2013 alussa Hopiavuoren haavat oli kaadettu ja miljöö muuttui aurinkoisemmaksi, mikä pidentää sesonkia entisestään.

Salmisen, Honka-Hallilan ja Ollilan eräänä onnenpäivänä löytämä kallio vaati kypsyttelyä ja access-politikointia, mutta nyt se on siinä, vain kivenheiton päässä Kustavin muista kallioista. Jotta Hopiavuori saa kimallella jatkossakin, pidetään paikka siistinä, parkkeerataan autot vain topossa merkittyihin paikkoihin, ei leiriydytä kalliolla eikä kävellä pellolla, ellei se ole kesannolla. Mutta kiivetään: vaikkapa off width -tekniikan testiä Kylmää hönkää, hirviömäisen kiehtovaa Dead Ringersiä, pohjoismaista Säkkipilliä ja monia muita.

Hopiavuoresta on kehkeytynyt Kustavin maineikkain kallio. Suuret kävijämäärät huomioiden kallion kupeeseen nousi syksyllä 2015 toiletti, mistä kiitos maanomistaja Henriikalle, Kustavin kunnalle ja kustannuksiin osallistuneille kiipeilijöille.[ pääsivu ]  [ topo ]  [ ajo-ohjeet ]  [ galleria ]  [ tietovakka ]  [ keskustelu ]
© Perttu Ollila ja Ilmari Vauras. Otsikon kuva Juha Suikkala. Päivitetty 1.1.2023.