[ etusivu ]  [ ajo-ohjeet ]  [ galleria ]  [ tietovakka ]  [ keskustelu ]
[ ‹-- Roikkusektori ]  [ Uimaranta --› ] 


Epätoivon ranta

Tultaessa metsän halki polku johdattaa luontevasti aukealle, johon haluat pistää base campin pystyyn. Aukealla on "piknikpöytä", suuri, laakea kivi, joka on nostettu pöydäksi tukikivien varaan. Levitä siihen evääsi. Aukean vasemmasta alareunasta (kuusi) laskeudutaan Myrskyluodolle, oikeasta alareunasta (kaatunut mänty) Epätoivon rannalle.

45. Insulafilia (6-) [Perttu Ollila / toistamaton] 2008
  Helpoiten kevätjäiltä liidattavissa, vaihtoehtoisesti rakennettava roikkuva ständi merimerkin päällä olevaan vaakahalkeamaan. Ensin vääntäydytään "kymppitaulun" päälle ja mantteloidaan Länsiharjanteelle. Siirrytään kantin vasemmalle puolelle ja tehdään ihastuttava vaakahalkeamapoikkari, joka yhdistyy Kymppikulman yläosaan ja on sekä liidaajan että kakkosen osalta turvallisesti varmistettavissa.
46. Länsiharjanne (4-) [Pauli Salminen / Perttu Ollila] 2003
  Jos haluat selkeämmän kuvan kallion merenpäällisestä osasta, niin vierailu Länsiharjanteella kannattaa. Sen kärki sijaitsee uloimpana merellä, jolloin useat reitit ovat hyvin nähtävissä. Hyviä varmistuksia reitille ei juurikaan saa, mutta viereinen reitti Tiira tarjoaa turvallisemman tien ylös.
47. Tiira (4) [Eljas Honka-Hallila / Pauli Salminen] 2003
  Kiivettävä ainakin kerran kesässä. Täysin roikkuva ständi. Alkupullistuman jälkeensläbi, jossa hienoja noppaotteita ja halkeama. Loppu oman maun mukaan varioiden.
48. Tuutikki (5) [Perttu Ollila / Jirka Länsikallio] 2003
  Lähtee negan alta sietämättömän roikkuvalta ständiltä. Läkähdyttävä alku ja moninaista kiipeilyä loppuskrämpläyksineen.
49. Vaarallinen juhannus (6+) [Perttu Ollila / toistamaton] 2003
  Startti rantakiviltä vasemmalle kohti Tuutikkia, sitten takaisin oikealle veden pyöristämään areteen. Stemmaa ylös areten ja Drontin huulten välistä. Mahdollisuus tippua korkealta rantakivikkoon.
50. a) Drontti, alempi (5+) [Perttu Ollila / Eljas Honka-Hallila] 2003
  Chimney-alku, tukala lipan ylitys ja oikealle nouseva diagonaali. Köysi juuttuu herkästi halkeamaan lipan kohdalla.
     b) Drontti, ylempi (5+) [Perttu Ollila / Jirka Länsikallio] 2003
  Ensimmäisen lipan jälkeen jatka ylöspäin ja ylitä helposti toinenkin iso kiilakivi.Tämän jälkeen kiipeä poikkihalkeama oikealle.
51. Zorro (7-) [Olli-Petteri Manni / Teppo Saarenpää] 2013
  Strontiumin alun jälkeen ohut vasemmalle nouseva diagonaali alempaan Dronttiin, sitten oikealta kiertäen ylempään Dronttiin ja feissin keskeltä ylös. Linja tekee z-kirjaimen.
52. Strontium (6-) [Perttu Ollila / Pauli Salminen] 2003
  Chimney- tai off width -halkeama kiipeilijän koosta riippuen. Tämän klaustrofobiaa tuottavan reitin varmistamiseen kannattaa varata ylisuurta kamaa. Ellet mahdu asettamaan varmistuksia syvälle halkeamaan, reitin varmistettavuus saattaa olla lisko.

Myrskyluoto

53. Mielenrauha (6+) [Perttu Ollila / Pauli Salminen] 2004
  Lähtee vesirajasta hyvältä seisoskelukiveltä vasemmalle krimpeillä ja sloupeilla. Pullistuman yli pieneen painanteeseen ja superherkkä släbi ylös kohti Nautiluksen toppia. Ensinousu varmistettu kahdella esiasetetulla ja -teipatulla skyhookilla, toisto matalan veden soolona.
54. Nautilus (5+) [Pauli Salminen / Eljas Honka-Hallila] 2003
  Nautilus on lähtenyt nousuun. Heijastukset osuvat sen sileisiin kylkiin, kun se lähestyy pintavettä. "Katsokaa kuinka kaunis halkeama!" huudahtaa harppuunamestari Ned nähdessään hyllyltä vasemmalle yläviistoon nousevan halkeaman.
55. Kapteeni Nemo (5+) [Pauli Salminen / Eljas Honka-Hallila] 2003
  Kapteeni Nemo on sukellusvene Nautiluksen kapteeni. Hän on salaperäinen ja erittäin rikas. Hänen reittinsä lähtee tilavalta hyllyltä seuraamaan 13 senttiä leveää halkeamaa ja päättyy n. kyynärän levyiseen matalaan leikkaukseen. Leikkauksessa ponnistelu saa usein kapteenin puntit tutisemaan.
56. Kihlat (5+) [Ilmari Vauras / Perttu Ollila] 2005
  Jammaille koivulle ihastelemaan maisemia. Loppuun nättiä otekiipeilyä Mount Everestin vierellä.
57. Mount Everest 50 vuotta (5) [Eljas Honka-Hallila / Perttu Ollila] 2003
  Aavistuksen verran jyrkkä ja siten kevyesti pumppaava. Käytettävissä hyvin leveä pystysuora halkeama sekä lukuisia poikkihalkeamia. Hyvä hallita, jos suunnittelee Merihyllyn liidaamista. Tehty Everestin valloituksen 50-vuotispäivänä.
58. Orgasmatron (7+) (Perttu Ollila / Pauli Salminen) 2003
  Alkaa Mount Everest 50 vuotta -reitin alulla, sitten poikkaria oikealle isossa vaakahalkeamassa, kunnes ylös lähtee olematon halkeama jyrkällä feissillä. Rajuja muuveja ohuesti varmistettuna.[ ‹-- Roikkusektori ]  [ Uimaranta --› ] 
[ etusivu ]  [ ajo-ohjeet ]  [ galleria ]  [ tietovakka ]  [ keskustelu ]