[ etusivu ]  [ ajo-ohjeet ]  [ galleria ]  [ tietovakka ]  [ keskustelu ]
[ ‹-- Myrskyluoto ja Epätoivon ranta ] 


Uimaranta

Uimarannalle voi laskeutua männystä viistosti kohti släbiä. Tällöin pääsee kuivin jaloin juuri uimarannan kärkeen. Vaihtoehtoisesti voi myös kävellä vasemmalta, mutta liian lähelle mökkiä ei saa mennä.

59. Maisema-arkkitehti (6) [Eljas Honka-Hallila / Perttu Ollila] 2003
  Lähtö roikkuvalta ständiltä. Sitten helpohko dihedraali isoon poikkihalkeamaan. Tämän jälkeen voimakkaasti päälle kaatuva pullistuma. Jyrkkä loppu varmistetaan kiilalla, joka asetetaan sokkona. Päättäväisyyttä vaativa reitti. Kallion pisin sturtsi 2003 tällä reitillä.
60. Ristiretki (6-) [Perttu Ollila / Jirka Länsikallio] 2003
  Alku sama kuin Maisema-arkkitehdissa mutta loppu tämän oikealta puolelta. Eleganttia kiipeilyä pienessä sisäkulmassa.
61. Tuplaespresso (5-) [Pasi Raittila / Jonni Nakari] 2013
  Suora jäälähtöjä suosiva variaatio Espressolle.
62. Merihylly (6-) [Pauli Salminen / Eljas Honka-Hallila] 2003
  Mukava maisemareitti. Aloita meren ääreltä ja kiipeä vasemmalle ohutta sormenpaksuista poikkihalkeamaa. Siirry sitten ylemmäs leveään, seinämän katkaisevaan vaakahalkeamaan, jossa voit tunnelmoida meren yllä. Lopussa reitti yhtyy Mount Everest 50 vuotta -reittiin. Pitkät jatkot hyödyllisiä.
63. Tie Myrskyluodolle (6-) [Pauli Salminen / Perttu Ollila] 2003
  Vesiboulderia! Vesi voi tosin olla petollisen matalaa, joten ole tarkkana. Loppuun voi yhdistää haluamansa reitin Myrskyluodolta.
64. BMF (6-) [Marko Marila / Sakari Aropuu] 2003
  Riskeläisvuori avattiin tällä reitillä maaliskuussa 2003. Aloitetaan uimarannan kärjestä. Suoraan ylös lipan alle, josta vaakahalkeamaa vasempaan pienen tasanteen ohi ja ylös halkeamasta, joka on seuraavana Ristiretken oikealla puolella.
65. Espresso (5) [Eljas Honka-Hallila / Pauli Salminen] 2003
  Aloita samoin kuin BMF, mutta pysähdy pienen tasanteen kohdalle ja kiipeä siitä pienten pullistumien yli epämääräistä "halkeamaa" noudatellen kallion laelle. Hienostunut, jännittävä, mannermainen ja elämys joka kerta.
66. Ihanat naiset rannalla (5+) [Pauli Salminen / Perttu Ollila] 2003
  Kiipeä alku Tarkkailuluokan sisäkulmaa, siirry sitten pientä hyllyä alaviistoon kohti ulkoreunaa. Loppumatka on mukavaa tyhjää släbiä. Mitä ulompaa kiipeät, sitä haastavampi. Tarkkana varmistusten kanssa: kiivetty viemällä varmistukset Tarkkailuluokkkaan, mutta silti huomattava heilarivaara.
67. Tarkkailuluokka (5-) [Eljas Honka-Hallila / Juha Suikkala] 2003
  Lähtee kiven päältä. Rujoa sisäkulmaa ylös.
68. Liskokuningas (7) [Perttu Ollila / toistamaton] 2007
  Kiipeä ensin feissin mikrohalkeamaa Aasin sillan vaakahalkeamaan asti. Sitten luvassa on neljä tai viisi pokettia, veden pyöristämä arete ja kuninkaallinen rannari.
69. Aasin silta (5+) [Perttu Ollila / Juha Suikkala] 2003
  Juudasta siihen asti, että vasemmalle lähtee vaakahalkeama. Tee käsiä kuormittava traverse ensin feissin puoleen väliin ja jatka ylempää, nousevaa vaakahalkeamaa, kunnes reitti yhtyy Tarkkailuluokkaan ja hyödyntää sen lopetuksen.
70. Juudas (5) [Jirka Länsikallio / Eljas Honka-Hallila] 2003
  Selkeä halkeama, joka lähtee männyn juurelta. Nielee paljon kiiloja. Petollisen kutsuva ja mielenkiintoinen. Juudas rajaa kallion tämän reunan. Vältä liikkumista sen oikealla puolella kesämökin takia.


[ ‹-- Myrskyluoto ja Epätoivon ranta ] 
[ etusivu ]  [ ajo-ohjeet ]  [ galleria ]  [ tietovakka ]  [ keskustelu ]